Marihuana, pervitin a peníze v hotovosti - moravskoslezští celníci chytili dealery drog

Moravskoslezští celníci zadrželi při předávce kilogramu marihuany čtyřčlennou skupinu dealerů a výrobců drog z Karvinska, Novojičínska a Vsetínska. Dalších 3,5 kilogramu drogy a tři miliony korun v hotovosti zajistili při domovních prohlídkách. V rukou policie skončilo i několik gramů pervitinu.

Cena zajištěných drog na černém trhu by byla až milion korun. Informovala o tom mluvčí Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj Pavla Zdobnická.

Činnost skupiny celníci sledovali od loňského jara. Na podzim ve spolupráci s policií všechny zadrželi. Informace ale zveřejnili až teď, když to umožnil státní zástupce, vysvětlila Zdobnická.

Marihuanu muž dodával na Slovensko i do Polska

Hlavou skupiny byl muž z Českého Těšína, který se přiznal. Marihuanu distribuoval dál. Síť klientů měl hlavně na Karvinsku. Dojížděli za ním ale i klienti z Polska i Slovenska. Muž uvedl, že do Polska marihuanu vyvážel i osobně.

Na distribuci se společně s ním podílela i žena z Českého Těšína. Do skupiny ještě patřili dva muži z Novojičínska a Vsetínska, kteří marihuanu pěstovali.

Při zatýkání podezřelých už celníci spolupracovali s policií. Hlavu gangu chytili ve chvíli, kdy od jednoho z dodavatelů v Českém Těšíně přebíral kilogram marihuany. Následně celníci a policisté zadrželi ženu a druhého pěstitele. Při domovních prohlídkách pak polie zajistila 4,5 kilogramu marihuany, sedm gramů pervitinu a tři miliony korun.

„Vyšetřovatel policie všechny čtyři zadržené obvinil z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekla mluvčí. Pokud se dostanou před soud, můžou ve vězení strávit až osm let.