Přepadení firmy v Horusicích na Táborsku má už druhou oběť

Už dvě oběti má loupežné přepadení rodinné firmy v Horusicích na Táborsku, ke kterému došlo v polovině září. Skupina lupičů tehdy zranila celkem sedm lidí. Jeden z nich zemřel krátce poté a další teď podlehl zraněním v nemocnici.

O jeho úmrtí dostala policie informaci v neděli, v pondělí o tom informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Policisté po pachatelích stále pátrají a prosí o pomoc i veřejnost.

Lupiči vtrhli do horusické firmy HF moto, která se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů do motocyklů Jawa a ČZ, ve středu 16. září večer. Na místě zůstalo sedm zraněných, z toho tři těžce. Právě jeden z těžce zraněných zemřel již zhruba o den později v nemocnici a mluvčí policie teď potvrdil informace serveru Respekt.cz, že zemřel další ze zraněných.

Lupiči si z firmy odnesli peníze

Z vyšetřování vyplývá, že se loupežného přepadení dopustila skupina minimálně tří mužů. Kriminalisté nevylučují, že jich mohlo být i více, Respekt píše o skupině asi šesti pachatelů. Lupiči si z firmy odnesli peníze, ale policie zatím neuvedla, jak velkou částku.

Kriminalisté podle policejního mluvčího stále prosí o pomoc každého, kdo se v Horusicích ve středu 16. září od 19:00 do 22:00 pohyboval pěšky, autem či na kole a mohl si všimnout pohybu lidí a vozidel nebo odstavených vozů.

Zvláště policisté žádají o pomoc řidiče, kteří v dané době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice - Veselí nad Lužnicí a dále ve směru Veselí nad Lužnicí - Lomnice nad Lužnicí - Třeboň a všimli si pohybu lidí nebo aut, aby jakékoli informace předali kriminalistům prostřednictvím linky 158.

Policie pátrá v souvislosti s loupeží také po původu černých plastových pásek. Pokud by měl někdo jakékoli informace o výrobci, dovozci nebo prodejci, u něhož lze zakoupit černé plastové pásky o délce 36 centimetrů s vyraženým nápisem „2S“, může policistům zavolat rovněž na linku 158.