Legiovlak znovu na Nákladovém nádraží Žižkov v Praze

Praha - Na Nákladovém nádraží Žižkov v Praze je znovu k vidění legiovlak, který do metropole přijel na období letních prázdnin a bude tam do konce srpna. Replika legionářského vlaku do roku 2020 projede celou zemi a zavítá i na Slovensko. Jedenáct zrekonstruovaných vagonů představuje život a boj československých legií na Transsibiřské magistrále během 1. světové války. Projděte si vagóny legiovlaku v panoramatických fotografiích.

Pro veřejnost je legiovlak na Nákladovém nádraží Žižkov přístupný zdarma až do středy 26. srpna. Ve všední dny od 8 do 18 a o víkendu od 9 do 19 hodin. Každou celou hodinu probíhají komenované prohlídky s průvodci (zdarma). Podrobnější informace o projektu jsou k dispozici na speciálním webu legiovlaku.

Legiovlak je součástí projektu Legie 100, jímž Československá obec legionářská připomíná odkaz zakladatelů moderního československého státu. Replika vlaku, který na počátku 20. století brázdil ruskou Sibiř při bojích s bolševiky, sestává z jedenácti vagonů. Ty se snaží přiblížit jednotlivé části válečného života bojujících Čechoslováků. V každém z nich je nainstalována výstava panelů a předmětů, které přibližují život a boj československých legionářů na Transsibiřské magistrále.

Podívejte se, jak se žije v legiovlaku: