Dva týdny před festivalem se ve Varech téměř není kde ubytovat

Dva týdny před zahájením jubilejního padesátého ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nabízejí místní hotely a ubytovny poslední volná místa. Provozovatelé a hoteliéři potvrzují zvýšený zájem oproti ostatním rokům, plno je v jejich domech především v prvních dnech festivalu.

Nejžádanější ubytování představují internátní jednoduše zařízené pokoje se společnými sprchami a toaletami na chodbě. Rozhodující pro návštěvníky bývá především cena a v tomto případě se pohybuje taxa za noc kolem tisícikoruny za třílůžkový pokoj. Plno ale mají už i povětšinou dražší hotely s cenami okolo dvou tisíc korun za dvoulůžkový pokoj. Horentní zájem o ubytování mají zákazníci hlavně o první dny festivalu, začátek totiž vychází na prodloužený víkend.

„Taková ta střední třída už je plná. Každoročně ale také nabízíme možnost last-minute ubytování v průběhu festivalu za snížené ceny. A vždycky se něco najde,“ poukazuje na záložní variantu zástupkyně ubytovací agentury festivalu Petra Kučerová.

Karlovy Vary se připravují na jubilejní filmový festival (zdroj: ČT24)

A již tradiční místo pro ubytování během karlovarské filmové přehlídky představuje stanové městečko na koupališti Rolava, které nabízí prakticky neomezenou kapacitu pro lidi s vlastním stanem. Za noc tu festivalový divák zaplatí 80 korun.

Ředitel ČOI Plzeň Jan Řezáč k nejčastějším nešvarům na straně poskytovatelů ubytování:

„Diskriminace či dvojí ceny, nebo chybné účtování, chybí v hotelu ceník nebo je tam ceník pouze v eurech.“