V budově jihomoravského krajského úřadu zasahovala protikorupční policie

Brno - Na jihomoravském krajském úřadu na Žerotínově náměstí v centru Brna zasahovala protikorupční policie. Informaci potvrdil její mluvčí Jaroslav Ibehej. Uvedl také, že jeho kolegové prováděli několik hodin takzvané šetření k trestnímu řízení. Podrobnosti zatím ale nesdělil. Podle Práva by mohlo jít o záležitosti týkající se smluv mezi krajem a dopravci. Navázanost na dopravu uvedl i hejtman kraje Michal Hašek (ČSSD).

K zásahu se blíže nevyjádřila ani protikorupční policie, ani mluvčí Jihomoravského kraje Eliška Windová. „Mohu pouze potvrdit, že jsme poskytli policii maximální součinnost,“ řekla. Zásah trval několik hodin. Podle jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD) šetření souvisí s dopravními záležitostmi. Windová uvedla, že protikorupční policie potřebovala dohledat materiály, které si následně odvezla. Více k zásahu ani smlouvám mezi krajem a regionálními dopravci neuvedla.

Hejtman Michal Hašek (ČSSD) zareagoval také na svém facebookovém profilu.

„Média chrlí v těchto minutách informaci o tom, že na krajském úřadě v Brně údajně zasahuje protikorupční policie. Jsem dnes celý den v Praze, nicméně bych rád tuto informaci uvedl na pravou míru. Policie ČR požádala dnes Krajský úřad Jihomoravského kraje o součinnost v poskytnutí informací a písemných podkladů, úřad standardně jako při jiných pracovních návštěvách policistům (bez kukel či vrtulníku) všechny požadované informace a podklady poskytl. Součinnost policii poskytujeme několikrát ročně, v této chvíli už se žádný policista na krajském úřadě nevyskytuje, jak by mohly evokovat internetové titulky.“