Festival keltské kultury Beltine letos přivítá Jindřichův Hradec

Praha/Jindřichův Hradec - Příznivci keltské hudby a kultury oslaví příchod léta v Jindřichově Hradci. Právě tam se totiž na přelomu dubna a května uskuteční letošní ročník mezinárodního festivalu keltské kultury Beltine 2008. Nabídne pestrou směs hudby, tradičních řemesel, ohnivých představení a bohatého doprovodného programu pro návštěvníky.

Největší hvězdou festivalu bude vystoupení přední skotské kapely Battlefied Band, která spojuje bohatou tradici keltské hudby a současnou skotskou produkci. Dalším tahákem bude vystoupení a křest nového DVD skupiny České srdce.

Kromě hudebního programu se návštěvníci mohou těšit na výuku tanců, malování na tělo, výstavy, hry a ohňová vystoupení. Nedílnou součástí programu je předvádění tradičních řemesel, která se na našem území v době Keltů provozovala, a stavba keltské vesnice s ukázkami života, stravování i oblékání. Organizátoři ze sdružení Bratrstvo Keltů slibují i ležení galských válečníků a po setmění tanec víl.

Svátek keltské kultury Beltine se v Jindřichově Hradci objevuje poprvé, festival se totiž každý rok přesouvá do jiného českého či moravského města. Vždy 30. dubna oživuje keltský svátek, kdy začínala světlá polovina roku - období tepla, růstu a sklizně. Dnes mají pořadatelé za hlavní cíl inspirovat mladé lidi k vnímání kvality života prostřednictvím přírody a úcty k tradicím.