Ústecký kraj nepostaví křižovatky v prominentní čtvrti

Ústí nad Labem - Kraj nepostaví dvě kruhové křižovatky poblíž luxusní čtvrti v Ústí nad Labem. Projekt kritizovali opoziční zastupitelé kvůli tomu, že v Nových Skoroticích bydlí radní a vlivní podnikatelé. Krajský úřad také nesouhlasí s tím, že magistrát nechal do ulice umístit značku se zákazem vjezdu.

Ústecký magistrát naplánoval stavbu dvou křižovatek poblíž Nových Skorotic, čtvrti, kde bydlí někteří zastupitelé a významní podnikatelé. Krajský úřad ale s touto investicí nepočítá. Město už ovšem nechalo za půldruhého milionu zpracovat projektovou dokumentaci.

„V rozpočtových výhledech Ústeckého kraje na příští roky tato akce zařazena není,“ potvrzuje František Janačík z tiskového odboru Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Magistrát teď také zvažuje, že nechá z ulice odstranit značku se zákazem vjezdu. Za její umístění už vedení města kritizovala i opozice. Nelíbí se jí, že magistrát nechal značku postavit do ulice, kde byla výstavba silnice i chodníků financována z peněz daňových poplatníků. „Tato komunikace by rozhodně neměla být zavřená. Vstup by měl být umožněn všem, ne jenom vybraným,“ uvedl ústecký zastupitel Tomáš Jelínek.

Umístění značky se zákazem vjezdu odůvodňuje magistrát tím, že se v ulici pořádaly nelegální závody čtyřkolek a učili se v ní jezdit mladí řidiči. Podle mluvčího ústeckého magistrátu Milana Knotka si instalaci značky vyžádali samotní občané.