Pražané mohou o Vánocích zadarmo sportovat i pít svařák

Praha - Pražané mohou o Vánocích zadarmo sportovat nebo pít svařák. Od Božího hodu až do Silvestra pro ně budou zdarma otevřeny některé zimní a plavecké stadiony nebo posilovny. V pátek si mohou zasoutěžit při akci Vánoce zdravě a s pohybem, kde bude pro zahřání magistrát rozdávat svařák.

Zaplavat si lidé mohou od 25. do 30. prosince ve vybraných bazénech, například ve sportovním areálu v Hloubětíně nebo akvacentru Lagoon v Letňanech. „K bruslení bude možné využít každý den, včetně Silvestra. Některá sportoviště, například hřiště na fotbal a florbal v Braníku na Silvestra, je třeba telefonicky rezervovat,“ uvedl mluvčí magistrátu Jiří Wolf. „Všechny, kdo si chtějí o vánočních prázdninách zasportovat či zacvičit, srdečně zveme,“ dodal.

Magistrát navíc 26. prosince spolupořádá s firmou Sportlines na Palackého náměstí od 11:00 do 16:00 akci Vánoce zdravě a s pohybem. Na programu bude například běh dětí, závod na koloběžkách i pro dospělé nebo jízda na saních. Rodiče si mohou vyzkoušet i chůzi pozpátku s kočárkem na 70 metrů nebo běh s nákupním vozíkem. Soutěžit se bude i v rozehřívání kostky ledu či ve stavbě věže z beden. Pro zahřání bude k dispozici zdarma svařák.