Ve Frýdku-Místku mají nový „bulvár“

Frýdek-Místek - Za peníze Evropské unie Frýdek-Místek zmodernizoval ulici 8. pěšího pluku. Město tam zúžilo silnice, snížilo na nich rychlost a na ušetřeném prostoru vybudovalo 250 nových parkovacích míst. Ta mají sloužit hlavně návštěvníkům obchodů, polikliniky a dalších institucí. Obyvatelé Frýdku-Místku ale nový vzhled ulice přijímají často s rozpaky. Taková úprava ulice bude ale zatím ve Frýdku-Místku ojedinělá. Další podobné rekonstrukce město zatím nechystá.

Teď je to nejmodernější ulice ve Frýdku-Místku. Město jí říká bulvár. Míst pro parkování nabízí téměř sedmkrát více než dosud a díky snížené rychlosti na silnici by se tu chodci měli cítit bezpečněji. Lidé ale nadšením neoplývají. Podle mnohých je to jen jedno velké parkoviště. Zástupci města ale vysvětlují, že se naopak snažili lidem vyjít vstříc.

„V centru byla naprosto zoufalá dopravní situace, prakticky bylo nemožné tady zaparkovat,“ říká náměstek primátora Frýdku-Místku Petr Cvik. Předmětem kritiky se stal i chodník lemovaný lavičkami. Vede středem ulice přímo mezi parkujícími auty. Obyvatelé ale tvrdí, že uprostřed parkoviště bude těžko někdo vysedávat na lavičkách.

„Každý má svůj názor a my ho nikomu nebereme, ale rozhodovali jsme my a rozhodli jsme takto. Já zde třeba sedávám,“ tvrdí náměstek primátora Frýdku-Místku Miroslav Dokoupil. Modernizace ulice přišla město na pouhých 10 milionů korun. Zbývajících 90 milionů totiž dostalo z fondů Evropské unie. Další podobné úpravy ale město v nejbližší budoucnosti nechystá.

  • Nový bulvár ve Frýdku-Místku autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1753/175214.jpg
  • Lavička uprostřed parkoviště autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1753/175215.jpg