Pachatelé brutálního napadení stanou před soudem

Ostrava - Krajský soud v Ostravě dnes uzavře případ trojice mužů, kteří loni v květnu málem zabili sedmadvacetiletého Davida Bělicy. Kvůli hádce ho víc než kilometr táhli na laně za autem. Za to jim hrozí trest za omezování osobní svobody, dva z nich, kteří nyní sedí ve vazební věznici, jsou obžalování z pokusu o vraždu. Verdikt měl padnout již v lednu, zkomplikovalo se ale dokazování a soud tak byl odročen.

Začalo to jako obyčejná strkanice na diskotéce v Šenově na Ostravsku. Jeden z obviněných se dostal do konfliktu s mužem, kterého viděl poprvé v životě. Ze strachu z přesily se snažil utéct, trojice ho ale dostihla, naložila do auta, odvezla k nedalekému lesu, kde ho uvázala za auto a vláčela ho po silnici.

Po brutálním vyřizování účtů zůstala na silnici ještě několik dní krvavá stopa. Mladík skončil se sedřenou kůží, svaly na nohou a zraněnými plícemi. Život mu zachránil policista, který bydlel nedaleko a vzbudil ho štěkot psa. Ve fakultní nemocnici bojoval osm týdnů o život. “Stále na to myslím, zejména při změně počasí mě stále bolí kost, kulhám, nevydržím dlouho sedět,“ vypočítává trvalé následky David Bělica.

Brutální napadení u soudu (zdroj: ČT24)

Jeden z obžalovaných Pavel Pavlice svůj čin omlouvá a tvrdí, že to byla pouhá “klukovina.“ S takovým hodnocením však rozhodně nesouhlasí ostravská státní zástupkyně. “Úmyslně a společně se dopustili jednání, které bezprostředně směřovalo k tomu, aby jiného úmyslně usmrtili,“ tvrdí Brigita Bilíková.

Pavel Pavlice
Zdroj: ČT24