Policie našla ve Dvoře Králové varnu pervitinu, obvinila pět lidí

Dvůr Králové nad Labem - Trutnovská policie v minulých dnech odhalila v rodinném domku ve Dvoře Králové výrobnu pervitinu. Z nedovolené výroby drog policisté obvinili pět lidí, kterým v případě odsouzení hrozí až deset let vězení. Na dva zadržené soud uvalil vazbu. Kriminalisté na případu s krycím názvem „Badi“ pracovali od začátku letošního roku.

Při razii v domě zadrželi kriminalisté šest lidí. Při následné domovní prohlídce zajistili varnu, různé chemikálie a čerstvě vyrobený pervitin. Drogu údajně vařila sedmatřicetiletá žena. „Po podmínečném propuštění z vězení, kde si odpykávala trest za drogový delikt, podlehla přání kamarádů a známých a znovu začala ve svém domě drogu vařit,“ uvedla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.   

Zároveň s ženou drogu vyráběl i stejně starý muž, který v domě také bydlel. Kriminalisté zjistili, že jde o muže, který je obžalovaný z drogových deliktů a je na něj vydán zatykač. „Zároveň věděli, že byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost, a že tedy hrozí, že může být ozbrojený. Proto byla nasazena zásahová jednotka,“ uvedla Ježková.   

Dosud kriminalisté podle mluvčí obviněným prokázali výrobu a distribuci čtvrt kilogramu pervitinu. Většinu drogy prý obvinění spotřebovali sami, zbytek prodávali nebo poskytovali za odměnu za různé pomocné práce a opravy na domě. Odběratelé drogy byli z Královédvorska a Jičínska. V době zákroku byli v domě kromě ženy a muže další čtyři uživatelé pervitinu. Tři z nich si údajně drogu aplikovali až třikrát denně. Pro léky potřebné k výrobě pervitinu jezdili do Polska.