Čeští a rakouští policisté v noci obsadili hlavní tahy v příhraničí

Vyšší Brod - Dnes v pět hodin ráno skončila dosud největší společná kontrolní akce českých a rakouských policistů. Smíšené hlídky obsadily všechny hlavní tahy v oblasti česko-rakouského příhraničí. Zaměřili se na nelegální migraci, přeshraniční trestnou činnost a hledané osoby. Výsledky první rozsáhlé kontroly zveřejní policie během dopoledne.

Ve středu večer obsadilo česko-rakouské pohraničí pět desítek policistů z Česka a Rakouska, aby zde v deset hodin odstartovala doposud největší společná kontrolní akce. Kontrola se zaměřila hlavně na kradené věci, falšování dokladů a převážené zboží. Podobná speciální akce tohoto druhu ještě nebyla, popisuje akci rakouský policista.

Policisté zastavovali každé auto, které pohraničím projíždělo. V akci byl i Schengen bus, který pomáhá policistům kontrolovat falšované doklady přímo v terénu. Celá akce trvala sedm hodin a už nyní policisté slibují, že další podobné akce teď budou častější. Například v příhraničí s Rakouskem a Německem se policisté pohybují už několik let.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)