D1 blokovaly nehody, Okamura naboural svůj Aston Martin

Senohraby (u Prahy)/Střechov nad Sázavou - Provoz na dálnici D1 dnes od rána zkomplikovaly dvě dopravní nehody. Jedna se stala ráno na 26. kilometru ve směru na Prahu, další dopoledne v opačném směru na 54. kilometru u Střechova nad Sázavou. Při druhé havárii se těžce zranila mladá žena. Nabourala do odstaveného vozu, který podle serveru iDnes.cz řídil bývalý mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. Na železničním přejezdu v Březnici na Příbramsku se dnes střetl i osobní vlak s kamionem. Řidič auta nehodu nepřežil. Provoz na trati byl přerušen, v úseku Mirovice-Příbram byla zavedena náhradní autobusová doprava.

Kolize u Senohrab se stala před 05:00. Nákladní auto sjelo mimo vozovku a převrátilo se, řidič vyvázl bez zranění. Policisté a hasiči kvůli vyprošťování dálnici během dne několikrát krátce uzavřeli.

Druhá nehoda se stala na 54. kilometru a jejím účastníkem byl i Okamura. „Dostal jsem při jízdě smyk a narazil do svodidel,“ řekl serveru. Do jeho odstaveného vozu Aston Martin ale narazila třicetiletá řidička vozu Audi, která utrpěla vážné zranění pánve. „Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla transportována vrtulníkem pražské letecké záchranné služby do nemocnice v Praze,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. V úseku byl uzavřen jeden jízdní pruh a kvůli omezení se tvořily dlouhé kolony. „Příčina se vyšetřuje. Řešíme to jako dvě dopravní nehody,“ dodala mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.  

Na železničním přejezdu v Březnici se dnes střetl osobní vlak s kamionem. Řidič nákladního auta utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Dvě cestující z vlaku se podle mluvčí příbramské policie Moniky Schindlové zranily lehce. Provoz na trati byl přerušen, v úseku Mirovice-Příbram byla zavedena náhradní autobusová doprava. Nehoda se stala před polednem na nechráněném přejezdu se světelnou signalizací. Osobní vlak skončil po srážce mimo kolej. Dvaadvacetiletý řidič podle Schindlové zřejmě nerespektoval výstražné zařízení.