Centrem Prahy se už popáté prošly oživlé mrtvoly

Praha – Všem kolemjdoucím v centru Prahy se v sobotu vpodvečer naskytl pohled hodný hororových scén. Příznivci filmů s oživlými mrtvolami se totiž v tematických kostýmech a líčení sešli v rámci pátého ročníku Zombie Walk. Více než 760 lidí se pražskými ulicemi prošlo jako bledí zombie s krvavými šrámy nebo jako jejich oběti „k sežrání“. Účastníci dokonce mohli předem využít instruktážních videí, ze kterých se mohli dovědět, jak jev i chování „zombíků“ co nejvíce napodobit.

Kolem 17:00 vyšel průvod zombies a jejich obětí přes Karlův most k Rudolfinu, kde se všichni společně vyfotili. Pokračovali přes Staroměstské náměstí do hudebního klubu Chapeau Rouge na Starém Městě na afterparty. Happening „oživlých mrtvol“ navazuje na podobné akce v Americe a Evropě. Téma vychází z oblíbenosti zombie filmů. Smyslem přehlídky je co nejlépe předstírat motoriku živých mrtvých a děsit okolí.

Jaroslav Špinka, organizátor:

„Dnešní procházka zombie se konala rozhodně proto, že máme rádi horory, máme rádi zombie, máme rádi zombie horory a chceme se prostě pobavit.“