Od pátku zemřelo na silnicích už devět lidí

Tábor - Při dopravní nehodě v Táboře zahynuli dnes ráno tři mladíci. Čtvrtý chlapec je zraněný v nemocnici. Nepřežili náraz do stromu, řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická. Další nehody se staly také na Písecku a Benešovsku, nepřežili tři lidé. V Třinci pak zahynul motorkář a v Česticích cyklista. Poslední oběť zahynula u Milešova na Příbramsku. Čtyřiadvacetiletý řidič osobního auta nepřežil náraz do stromu. Letos už podruhé si dopravní nehody vyžádaly nejvyšší počet obětí za den (sobota). Stejně tragická byla neděle 24. června.

Tři mladíci zemřeli při nehodě v Táboře

Tragická událost se stala krátce po šesté hodině ranní v ulici u Čápova Dvora v blízkosti železničního přejezdu. Řidič alfy romeo ze zatím nezjištěných příčin narazil do stromu. Vůz se poté dostal na železniční trať, po níž zrovna neprojížděl vlak, uvedla Holická. Až pitva ukáže, zda řidič před jízdou pil alkohol. Zatím není znám rozsah zranění mladíka, který havárii přežil. Všem pasažérům ve voze bylo prý kolem dvaceti let.

Ve voze původně jelo pět lidí. Holická uvedla, že podle výpovědi zraněného mladíka byla pátou cestující dívka. Údajně vystoupila asi 300 metrů před místem, kde se nehoda stala. „Nemůže si však vzpomenout, kde přesně ji vysadili, u jakého domku a ani jak se jmenuje,“ řekla Holická. Dívka se po výzvě v médiích odpoledne přihlásila policii. Událost ji prý však natolik zasáhla, že nebyla schopna vypovídat.

Jde o jednu z nejtragičtějších nehod letošního léta na jihočeských silnicích. Tři lidé zahynuli rovněž 7. června v Rodvínově na Jindřichohradecku. Muži ve věku 30 až 64 let tam tehdy zemřeli v osobním autě, které se srazilo s autobusem.

Vážné nehody hlásí také z Písecka a Benešovska

Náraz do stromu nepřežila v noci na dnešek dvacetiletá žena v Chyškách na Písecku a další dva lidé zahynuli při nehodě tří aut na hlavním tahu mezi Prahou a Táborem u Radošovic na Benešovsku. Další dva byli při nehodě těžce zraněni. V Třinci nepřežil nehodu motorkář – při předjíždění dostal smyk. „Zůstal zaklíněn pod vozidlem. Utrpěl mnohočetná zranění, kterým podlehl ještě před naším příjezdem,“ uvedl Lukáš Humpl, mluvčí, Územní středisko záchranné služby, Moravskoslezský kraj.

V Česticích zase srazila dodávka cyklistu, podle policie jel řidič v obci asi rychleji než měl a cyklista zase zřejmě nebyl osvětlený. U Milešova na Příbramsku zemřela v sobotu poslední oběť, čtyřiadvacetiletý řidič osobního auta, který nepřežil náraz do stromu. Mrtvý řidič byl podle mluvčí příbramské policie Lenky Pavlové nalezen v sobotu nad ránem. Jeho auto bylo nabourané ve stromu na silnici směrem na Klenovice.

Letošní červenec je zatím, co do počtu obětí, horší než ten loňský. Už teď je o devět mrtvých víc. Od začátku roku do dnešního dne a v tomtéž období loni je potom bilance srovnatelná: Česko ztratilo na silnicích vždy 360 obyvatel.