Policisté v Praze šli na kapsáře, chytili jich patnáct

Praha – Čtyři dny se pražští policisté snažili odhalit kapsáře, kteří ve městě řádí. Nakonec jich pochytali patnáct, navíc zadrželi i šest hledaných osob a dva lidi, kteří porušili zákaz pobytu v Praze. Kapsáři podle policejního mluvčího Tomáše Hulana kradli zejména peněženky a příruční zavazadla, ale například také oblečení a další předměty, které lze snadno zpeněžit.

Policejní akce zaměřená na kapsáře začala o víkendu 21. a 22. července a pokračovala v úterý a středu 24. a 25. července. Zapojili se do ní kriminalisté, místní policisté a příslušníci speciální pořádkové jednotky. Sledovali zejména místa, kde se pohybuje vysoké množství turistů, lze tam proto očekávat i zvýšené množství zlodějů. Zátah na kapsáře probíhal také na nádražích a tramvajových zastávkách.

Mezi patnácti dopadenými kapsáři byli muži i ženy z Česka, Slovenska, Ruska, Ukrajiny, Turecka či Německa ve věku od 18 do 33 let. „Všichni byli zadrženi buď přímo při činu, nebo bezprostředně po něm,“ uporoznil mluvčí Hulan. Za trestný čin krádeže jim podle mluvčího hrozí až dva roky vězení, těm, kteří kradli opakovaně, ještě rok navíc.