Luhačovice dýchají houslovým kurzem talentů s Václavem Hudečkem

Luhačovice - Nejkrásnější moravské lázně Luhačovice po roce znovu ovládli mladí houslisté. Šestnáctý ročník prestižní Akademie Václava Hudečka se tu rozjel na plné obrátky. Osmnáct talentovaných hudebníků čeká každý den záběr ve zkušebnách i série několika veřejných koncertů pod vedením houslového mistra. Nejlepší absolvent získá zbrusu nové mistrovské housle v hodnotě sto tisíc korun.

Do lázeňského města letos přijelo 18 studentů. Víc si ani virtuos nepřeje, trpěla by tím prý kvalita výuky. Každý rok se přitom hlásí desítky zájemců, kteří rádi vymění prázdninové volno za zkušebny v luhačovickém zámku. Houslový kurz vyvrcholí 10. srpna velkým koncertem.

Sám Václav Hudeček se na čtrnáct srpnových dní v moravských lázních těší celý rok. I když přiznává, že je to náročné. Se studenty cvičí každý den hodiny. Během čtrnácti dnů je na programu devět koncertů. „Cvičím si tady jiné mozkové závity a dělá mi to velkou radost. Vždycky tady omládnu s těmi mými studenty,“ řekl houslový virtuos pro ČT.

Reportáž Gabriely Sluštíkové (zdroj: ČT24)