Pět mladých lidí zemřelo v noci při nehodách v západních Čechách

Klášterec nad Ohří/Čečkovice - Čtyři lidé ve věku 17-18 let zemřeli v neděli večer při dopravní nehodě u Klášterce nad Ohří. Pátá dívka je v nemocnici ve velmi vážném stavu. Všichni jeli v malém Fordu Fiesta, jeho řidič zřejmě nedal přednost při nájezdu na hlavní silnici. Šestatřicetiletý muž zemřel v noci u Čečkovic na Tachovsku, nebyl připoután a aktivovaný airbag mu způsobil zranění, jimž na místě podlehl.

Nehoda se stala zhruba v 20.45 mezi Kláštercem a Kadaní na silnici číslo I/13, která spojuje celé Podkrušnohoří. „Osmnáctiletý řidič z Karlovarska nedal přednost vozu Citroën Jumper, který do něj vzápětí narazil,“ řekla policejní mluvčí Marie Pivková. Zatímco řidič dodávky utrpěl jen lehká zranění, malá fiesta dopadla mnohem hůř. Na místě zahynul řidič, jeho spolujezdec a jedna dívka, další dívka zemřela v chomutovské nemocnici. Všichni byli ročníků narození 1994 a 1995.

Další sedmnáctiletá dívka je ve vážném stavu v ústecké nemocnici, kam ji převezl vrtulník.  „Má rozsáhlé polytrauma, které řešilo úrazové centrum. V současné době je na ARO,“ řekl mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra. Auto s pěti mladými lidmi se zřejmě vracelo domů. Proč u Klášterce byli, zatím policie neví. „Čtyři z nich zemřeli a ani pátá dívka není ve stavu, kdy by mohla mluvit,“ dodala mluvčí.

Šestatřicetiletý muž z Tachovska doplatil životem na to, že řídil nepřipoután. Podle informací jel z nedalekého Boru. „Asi 300 metrů před svým domem vylétl ze silnice, několikrát se převrátil a skončil na střeše,“ uvedl zdroj z místa nehody. „Případný vliv alkoholu i omamných látek bude zřejmý až po soudní pitvě,“ řekla tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Muž utrpěl poranění hlavy a dalších částí těla. Zasahující hasiči už ho našli na místě mrtvého. Zůstal zaklíněn polovinou těla mezi dveřmi a sloupkem. Silnice druhé třídy zůstala několik hodin uzavřena.