Dušičky se obešly bez velkých nehod, pondělky byly krvavé

Pardubice – Dva víkendy, které obklopily letošní památku všech věrných zemřelých, byly na silnicích velmi mírné, během dvou sobot a nedělí zahynulo při nehodách souhrnně pět lidí. Zato pondělí po obou „dušičkových“ víkendech jsou tragická, to minulé si vyžádalo pět životů, dnes jenom na Pardubicku zemřeli už dva lidé. Podobně nebezpečný byl na českých silnicích i pátek před posledním víkendem.

První tragická nehoda se stala na státní silnici v Lanškrouně, kde v noci zahynul jedenatřicetiletý muž. Jeho vůz narazil do domu u silnice, z dvou lidí, kteří autem cestovali, jeden zemřel, druhý utrpěl vážná zranění. Ráno zemřel při havárii v Pardubicích na Hradubické čtyřiapadesátiletý řidič osobního auta. Přežil sice srážku svého vozu s nákladním automobilem, když ale po nehodě vystoupil, srazilo ho jiné auto. Podle policie se jeho řidič díval na nehodu a nevěnoval se řízení. Další člověk zemřel při nehodě v Dobré Vodě na Mladoboleslavsku. Vůz dvaadvacetiletého řidiče při noční jízdě vylétl z vozovky a narazil do stromu, mladík zahynul. Ranní bilance tak už vyrovnala celý víkend.

Dušičkové víkendy letos poznamenalo chladné počasí a v případě dnů, na které současně připadly podzimní prázdniny, i sněžení. Oproti loňskému roku, kdy se za čtyři dny staly pouhé dvě tragické nehody, je statistika přesto horší, naopak oproti letům předchozím velmi mírná. To ale nelze říct o dnech, které k víkendům „přiléhají“. Minulé pondělí si vyžádalo pět životů, stejný počet mrtvých uvádí policejní statistika v pátek.