Hromadná nehoda v Rudné opět ochromila Ostravu

Ostrava – Rudnou ulici v Ostravě zablokovala hromadná nehoda. V ranní špičce byla klíčová tepna přivádějící dopravu od Opavy zprvu uzavřena, později každým směrem zprůjezdněn jeden jízdní pruh. V půl desáté byla silnice zcela zprůjezdněna. K havárii zřejmě přispělo počasí, které trápilo řidiče i jinde. V Libereckém kraji varují silničáři před ledovkou, v Orlických horách se může vytvářet na silnicích námraza.

Hromadná nehoda v Rudné ulici je za poslední měsíc již druhá, tentokrát havarovalo devět aut ve směru na Porubu. Tři ženy při nehodě byly zraněny. „Jedna z poraněných utrpěla zranění hlavy, druhá zhmoždění hrudníku. Ke třetí pacientce jsme vyjížděli dvě hodiny po vzniku události, protože nebyla ošetřena s možným poraněním krční páteře,“ upřesnil mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Protože pokračuje oprava Svinovských mostů, neexistuje vhodná objízdná trasa, naopak na Rudnou se sjíždí mnohem více vozidel než obvykle. Kvůli nehodě byly sice Svinovské mosty dočasně otevřeny, přesto se v Rudné vytvořily dlouhé kolony. Plně zprůjezdněna byla Rudná k půl desáté.

K nehodě zřejmě přispěla namrzlá vozovka. Řidiči po ní jeli příliš rychle na to, aby dokázali včas zastavit. „Apelujeme na řidiče, aby přizpůsobili rychlost jízdy aktuálnímu stavu a povaze vozovky. Vzhledem k současným klimatickým podmínkám mohou namrzat některá místa, například mosty,“ varovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Nehoda v Rudné ulici
Zdroj: ČT24

Řidičům i na jiných místech komplikovalo ráno cestování počasí. Kromě Moravskoslezského kraje se vyskytly velké potíže v Libereckém kraji. Teploty klesly na většině míst pod bod mrazu a na silnicích se místy objevila ledovka. Na silnici I/13 u Rynoltic na Liberecku havarovalo osobní auto, další nehoda tří aut byla hlášena jen o pár kilometrů dál u Bílého Kostela.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)