Práce v Michelské skončily, ulice se konečně otevře

Praha – Déle než dva roky zmatků a objížděk mezi Kačerovem a Tyršovým vrchem končí. Michelská ulice v Praze je opravena a večer se otevře provozu. Během rozsáhlé rekonstrukce byla opravena vozovka, chodníky a opěrné zdi, byl postaven nový most přes Botič, vznikla nová parkovací místa a byly vysazeny desítky stromů.

Ulice se otevře silniční dopravě i chodcům. Vrací se do ní také autobusy MHD linek 124, 139, 150 a 196, které oproti minulosti budou zastavovat také v nové zastávce Ohradní. Osiří naopak Spořilov, po objízdné trase nepojede asi 320 autobusů denně.

O dokončení opravy Michelské ulice vypukl během roku lítý boj mezi vedením Prahy 4 a Technickou správou komunikací hl. m. Prahy. Silniční správa tvrdila, že má málo peněz, a chtěla poslední etapu prací rozložit do dvou let. Hrozilo tak, že zůstane Michelská uzavřena i v příštím roce. Proti tomu se radnice Prahy 4 ostře ohradila a magistrát nakonec peníze pro TSK sehnal. „V letošním roce se nám podařilo zajistit finanční prostředky v plné výši a díky tomu jsme mohli opravu Michelské ulice dokončit. Pražanům tak dnes předáváme moderní a zejména bezpečnou komunikaci,“ uvedl náměstek primátora Josef Nosek (ODS). „Opravu jsme museli koordinovat s mnoha subjekty. I proto jsem rád, že jsme stavbu dokončili v termínu, který jsme slíbili,“ dodal ředitel TSK Luděk Dostál.

Rekonstrukce Michelské ulice, na které se pracovalo v úseku Vyskočilova–U Plynárny, patřila k největším investičním akcím Technické správy komunikací v posledních letech. Stála 280 milionů korun.