Policie chytila výrobce drog, prý ústředí přerovské scény

Přerov – Dva muže zadrželi přerovští policisté kvůli podezření, že vyrábějí pervitin. Při domovní prohlídce nalezli varnu i část drogy. Podle kriminalistů jde o klíčové představitele přerovské drogové scény, kteří zásobovali nejméně třináct lidí v regionu.

Šestadvacetiletý a pětatřicetiletý muž vařili pervitin nejméně od května ve sklepě jednoho z domů v Komenského ulici v Přerově. Drogu vyrobili podle policistů nejméně v 50 případech. „Ve 30 případech se na výrobě podíleli společně,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pervitin měl v Přerově vznikat z léků Modafen a Nurofen. „O takto vyrobený metamfetamin se podělili a následně jej každý sám, ať už za úplatu, protislužbu, která spočívala v zakoupení léků, či zdarma předali dalším osobám. Síť jejich zájemců tvořilo deset mužů a tři ženy ve věku od 22 do 43 let,“ dodal mluvčí.

Drogu muži prodávali za částku od 500 do 1 000 korun. Obviněni byli jako spolupachatelé z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, podle mluvčí Urbánkové jim hrozí až pět let vězení.