Vyškov upraví okolí nádraží, chystá další projekty

Vyškov – U železniční stanice Vyškov na Moravě vznikne záchytné parkoviště pro 64 aut. Počet parkovacích míst u nádraží tak několikanásobně vzroste. Současně se změní podoba celého prostoru před nádražím. Ačkoli je vyškovská stanice poblíž centra města, parkoviště podle místostarosty Břetislava Usnula nalezne využití, protože se do Vyškova sjíždějí lidé z mnoha okolních obcí.

Nové parkoviště má vzniknout vpravo od nádražní budovy. „V plánu je také výstavba dvou autobusových zastávek včetně přístřešků, parkoviště pro krátkodobé stání před výpravní budovou a čtyři místa pro vozidla taxi,“ doplnil místostarosta Usnul. Město zatím připravuje projektovou dokumentaci pro územní řízení, samotná stavba začne na jaře roku 2014.

Ačkoli radnice počítá s dotací z Regionálního operačního programu Jihovýchod, bude stavba zhruba za 25 milionů korun jednou z největších vyškovských investičních akcí, se kterými zastupitelstvo počítá pro příští tři roky. Kromě parkoviště a úpravy přednádraží počítá město například s rekonstrukcí zimního stadionu a venkovního bazénu či stavbou okružní křižovatky Dědická.