Krakonoš přijel do Harrachova. Ukončil zimu a přivítal jaro

Harrachov - Do Harrachova dorazil po roce znovu Krakonoš, aby v průvodu masek prošel městem a přivítal jaro, které oficiálně začíná už příští týden. Akci přihlížely tisíce návštěvníků. Po průvodu je čekal i bohatý doprovodný program.

Vládce nejvyšších českých hor sestoupil mezi smrtelníky už tradičně pár dní před prvním jarním dnem, aby tak symbolicky ukončil zimu a přivítal právě jaro. V Harrachově sice leží stále kolem 20 centimetrů sněhu, slunce už ale příjemně hřálo, a to prý díky Krakonošovi. Kromě vládce hor byly v Harrachově k vidění i další pohádkové postavy. Některé exotické, jiné ze stejného příběhu, jako je Krakonoš.

Rej masek, průvod a celodenní program se soutěžemi a nejrůznějšími vystoupeními pořádá už od loňska město. Štafetu převzalo od soukromé agentury. „Je třeba taky trochu stmelit lidi tady v místě a je hrozně fajn, když lidi pomáhají a připravují takovou společnou akci,“ uvedla Eva Zbrojová (DRS), starostka Harrachova. 67. setkání s Krakonošem skončilo kolem 17. hodiny odpoledne. Už teď se ale rozbíhají přípravy na další rok.

Krakonoš v Harrachově ukončil zimu a přivítal jaro (zdroj: ČT24)