Autobusy z Mělníka by měly končit buď v Ládví, nebo v Letňanech

Praha – Desítky autobusů z Mělnicka mají od letních prázdnin končit na jiném pražském terminálu. Organizátor dopravy společně s magistrátem chtějí linky přesunout z Holešovic na Ládví. Chystaná změna se vůbec nelíbí lidem ze sídliště. Ládví podle nich další dopravní zatížení neunese.

Desítky autobusů z Mělnicka mají končit na jiném terminálu (zdroj: ČT24)

Autobusy od Mělníka a Neratovic končí v Holešovicích. Kvůli integraci pražské a středočeské dopravy chce organizátor dopravy Ropid přesunout konečnou na sídliště Ládví. „Chceme odlehčit Holešovicím, aby zde nejezdilo tolik autobusů a aby lidé, kteří v těch autobusech jezdí, nestáli v dennodenních zácpách,“ uvedl mluvčí Ropidu Filip Drápal. 

S chystanou změnou nesouhlasí obyvatelé sídliště. U stanice metra Ládví je už nyní velký provoz. Radnice Prahy 8 vyzvala Ropid, aby našel jinou konečnou stanici, sama dokonce přišla s návrhem, aby středočeské autobusové linky končily na terminálu v Letňanech, který je dostatečně velký a daleko od zástavby. 

Zástupci Ropidu o tom nechtějí ani slyšet, Letňany jsou prý příliš daleko od centra Prahy. „Tam je dojížďka zhruba o 15 minut delší než teď, takže pro Středočechy by to jistě nebylo akceptovatelné,“ uvedl Drápal. Cesta metrem z Letňan je do centra o 6 minut delší než z Ládví. Konečné slovo o budoucím autobusovém terminálu bude mít magistrát.

Integraci pražské dopravy s tou středočeskou v oblasti Mělnicka pražský magistrát plánuje už o letních prázdninách.