Černou kávu už asi v černé stavbě nedostanete

Pardubice – Prosklená kavárna na pardubickém náměstí Republiky zřejmě od nového roku skončí. Nejvyšší soud souhlasil se stavebním úřadem města a černou stavbu určil ke zbourání. Majitel kavárny se s městem pře již tři roky a nepovolenou prosklenou kavárnu odmítá odstranit.

„Podle mě to pořád není stavba,“ trvá na svém majitel Václav Reindl. Předzahrádku zakryl skleněným přístřeškem bez stavebního povolení a konstrukce nemá základy - podle něj tak nejde o stavbu. Město ovšem rovněž nemíní ustoupit ze svého, jde podle něj o černou stavbu a nařídilo její odstranění. Rozhodnutí úřadu navíc posvětil Nejvyšší správní soud. Majitel měl stavbu odstranit do konce listopadu, kavárna ovšem stojí dál.

Stavební úřad tedy nařídil exekuci a udělil kavárníkovi pokutu. Není ovšem známa její výše ani není jasné, kdy majitel stavbu odstraní. „Pro mě je to obrovské zklamání, protože ať jsem tady udělal, co jsem udělal, všechno bylo špatně,“ tvrdí Václav Reindl. Nevyloučil, že kavárnu zruší na začátku příštího roku, ovšem požaduje po radnici finanční kompenzaci.

Boj o černou kavárnu asi majitel vzdá (zdroj: ČT24)