V následujících dnech se oteplí, ve středu mohou padat i teplotní rekordy

Události ČT - Meteoroložka ČT Alena Zárybnická o počasí na nadcházející dny (zdroj: ČT24)

Příliv studeného vzduchu slábne. Teplota se ve čtvrtek odpoledne ještě většinou nedostala nad 10 stupňů. Od pátku se ale díky teplejšímu oceánskému proudění oteplí. V příštím týdnu mohou padat na některých místech i teplotní rekordy. Nejteplejším dnem bude středa.

Během pátku se teploty vyšplhají k 14 až 16 stupňům. Pod nízkou oblačností, která se může déle udržet hlavně na východě a severovýchodě, zůstane odpolední teplota nižší – kolem 10 stupňů. Většinou ale bude polojasno nebo oblačno. Odpoledne a večer se obloha od severozápadu přechodně zatáhne a místy se objeví přeháňky.

Teploty v pátek
Zdroj: ČHMÚ

Víkend už bude častěji se sluncem. Při převažující polojasné obloze se bude odpolední teplota pohybovat mezi 10 a 14 stupni. Po ránu se v sobotu ojediněle a v neděli místy mohou objevit mlhy, které se během dopoledne většinou rozpustí. A slunce bude svítit i v pondělí.

Oblaků ale začne v následujícím týdnu od západu postupně přibývat a přidá se i déšť nebo přeháňky. Odpolední teplota se ještě dostane poměrně vysoko. Nejteplejším dnem týdne se stane pravděpodobně středa, kdy se odpolední teplota zastaví až na 20 stupních. Na některých místech tedy mohou padat i teplotní rekordy. V ohrožení může být i klementinské maximum z roku 1949. V tomto roce se teplota 20. října zastavila na 17 stupních.

V druhé půlce týdne už budou teploty klesat.

V následujícím týdnu přijde oteplení
Zdroj: ČHMÚ