Věřte, vzkazuje Bocelli novým albem, které natáčel v Praze

Bocelli natočil s českým orchestrem album Believe (zdroj: ČT24)

Italský tenorista Andrea Bocelli vydá příští měsíc nové album. Nahrávku, která má posluchače duchovně povznést, nazval Believe. Na přelomu srpna a září ji natáčel v Praze, ve studiích Českého národního symfonického orchestru (ČNSO). Záběry z českého hlavního města se navíc dostaly do videoklipu k singlu You'll Never Walk Alone.

Už nyní se o nové nahrávce jednoho z nejslavnějších tenoristů současnosti mluví jako o jeho sbírce hluboce osobních písní. „Chtěl naprostý klid. Když natáčel své pasáže, odcházeli jsme ze studia. Chtěl být úplně sám,“ prozradil o práci ve studiu ředitel ČNSO Jan Hasenöhrl. Slavného tenoristu doprovází tuzemský orchestr na koncertech už téměř dvacet let, desku s ním ale nahrával poprvé.

Sám stál Bocelli také o letošních Velikonocích před milánskou katedrálou Narození Panny Marie. Na liduprázdném náměstí zpíval křesťanskou píseň Amazing Grace. Koncert měl být povzbuzením světu bojujícímu s pandemií covidu-19. Stejně jako Bocelliho nové album.

Píseň, která provází mnohé důležité a silné okamžiky, na novince tedy nemůže chybět. Orchestrálně ji upravil dirigent a spoluproducent alba Steven Mercurio. „Byla to velká zodpovědnost. Mnoho umělců nahrálo Amazing Grace, ale tohle musí být verze Andrey Bocelliho,“ podotýká.

Sjednocujícím motivem desky Believe má být, jak sám název říká, víra. „V covidové době lidé potřebují něčemu věřit, potřebují útěchu, potřebují se cítit dobře, protože situace kolem je tak depresivní. Takže naším cílem bylo nahrát album, které posluchače po duchovní stránce povznese,“ potvrzuje Mercurio. 

Bocelli i ČNSO doufají, že budou moci posluchače povznést i naživo. Společné evropské turné plánují na příští rok.