#martyisdead, přesto může jako první český seriál získat mezinárodní Emmy

Český seriálový thriller #martyisdead se objevil v nominacích na mezinárodní televizní ceny Emmy. Internetový počin o kyberšikaně je vůbec prvním českým seriálem, který prestižní ocenění může získat.

„Máme obrovskou radost. Jde o výběr z tisícovky světových seriálů, proto už nominace je velmi prestižní. Jsme rádi, že po úspěchu v Česku a Slovensku se daří seriálu i v zahraničí. Je skvělé, že i česká žánrová produkce může uspět ve světě,“ říkají producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál.

#martyisdead je nominován v kategorii krátkých seriálů. Vznikl v režii Pavla Soukupa podle scénáře Jaroslava T. Mišky a Jana Stehlíka. Hlavní roli patnáctiletého Martyho, který se stane obětí kyberšikany, si zahrál Jakub Nemčok. Tvůrci už připravují pokračování, pod názvem #annaismissing se na internetu začne vysílat v květnu příštího roku. 

Pro seriál #martyisdead nejde o první úspěch, například vloni byl vyhlášen nejlepším webseriálem střední a východní Evropy na festivalu Serial Killer, kde byl uveden ve světové premiéře.

Vítěze oznámí v listopadu

Mezinárodní ceny Emmy (International Emmy Awards) vyhlašuje Mezinárodní akademie televizních umění a věd. Vítězové jedenácti kategorií 48. ročníku budou oznámeni v pondělí 23. listopadu v New Yorku. 

Před pár dny už byly uděleny americké televizní ceny Emmy. Ovládl je seriál Watchman. Ceremoniál se musel obejít bez diváků a červeného koberce.