Legendární Anthrax se řítí na Prahu. V neděli vystoupí v Roxy

Jedno ze jmen legendární Big 4 se vrací po úmorném čekání do Prahy, aby srovnalo se zemí klub Roxy. Řeč není o nikom menším než o amerických Anthrax. Scott Ian a spol. ukážou, zač je toho thrash, již tuto neděli.

Jedno z největších jmen thrashmetalové scény jistě netřeba dlouze představovat. Kapela legendární Velké čtyřky, kterou doplňuje Metallica, Megadeth a Slayer, je z celé čtveřice asi nejméně ortodoxní. Do své hudby se nebojí vnášet prvky dalších žánrů, jako je hardcore nebo rap.

Největší popularitě se kapela těšila během 80. let 20. století, kdy byl thrash na vrcholu slávy. Po menších obměnách v sestavě a zejména poté, kdy se za mikrofon vrátil Joey Belladonna, se opět těší přízni kritiky i fanoušků, a to mimo jiné i díky hodně povedenému albu For All Kings z února 2016. Momentálně jsou Anthrax na turné spolu s Lamb of God a Slayer, ze kterého si 25. listopadu odskočí na menší zastávku do pražského Roxy.

Přesně v tento den se klub v centru stane na několik hodin mekkou všech příznivců ostrých riffů a rychlých artilérních paleb a nezřízených večírků. Opěvované novotiny nebudou dozajista to jediné, co během legendárního večera zazní, těšit se lidé můžou také na osvědčené hymny, jako například Madhouse nebo Indians. Anthrax podpoří kultovní němečtí speedmetaloví bozi SDI, kteří se do Česka vrací po roce.

Na thrashmetalové scéně byli američtí Anthrax jednou z nejpopulárnějších skupin 80. let 20. století. Tato kapela je známá kombinováním metalové muziky s rapem, hardcorem a alternativním rockem a je označována za jednu z „Velké čtyřky“ thrash metalu – spolu se skupinami Metallica, Slayer a Megadeth.

Členové:
Scott Ian, kytara
Jon Donais, kytara
Frank Bello, baskytara
Charlie Benante, bicí, kytara
Joey Belladonna, zpěv

Diskografie:
Fistful of Metal (1984)
Spreading the Disease (1985)
Among the Living (1978)
State of Euphoria (1988)
Persistence of Time (1990)
Sound of White Noise (1993)
Stomp 442 (1995)
Volume 8: The Threat Is Real (1998)
We've Come for You All (2003)
Worship Music (2011)
For All Kings (2016)

Zdroj: Wikipedia

Anthrax
Zdroj: ČT24/Summer Breeze