Klip týdne: Pitky a bitky. Cocotte Minute vzdávají hold Králům koruny

Nový klip ke skladbě Králům koruny představila přední kapela české klubové scény Cocotte Minute. Ta pochází z nové desky Veď mě, kterou vydala letos v září.

Děj Králům koruny je zasazen do středověké krčmy hradu Točník. Scénář a režii si vzal na starost dvorní režisér kapely Allan Šubert. Video je zajímavé už jen tím, že se natáčelo deset hodin v kuse. 

„Ohlasy na novou desku a speciálně na tento track jsou naprosto výjimečné a za celou naši historii jsme to nezažili. Doufám, že i klip fanoušci ocení, a pro nás to bude možnost dostat naši muziku k novým lidem. Děláme hudbu celým svým srdcem a dáváme do ní všechnu svou energii,“ přibližuje zpěvák Zeller, co je vedlo k výběru zrovna této skladby.

Kromě kapely samotné účinkují v klipu i tanečníci a skupina scénického a historického šermu Burdýři. „Nikdy mě nenapadlo, že se budu jednou účastnit natáčení klipu, ve kterém bude sedm šermířů a bude to na skutečném hradě. Najednou jsme tam byli, byl to náš klip a my jsme byli ti, kdo si celý ten hrad pronajali,“ dodává Zeller.

Kromě nové desky a videoklipu kapela potěší fanoušky i právě startujícím turné. To začne již tuto sobotu v Mimoni a završí dvojitým koncertem v pražské Akropoli, který se bude konat 18. a 19. prosince. 

Cocotte Minute je česká nu-metalová kapela. Řadí se mezi absolutní špičku nejen v rámci svého žánru, ale i celé české klubové scény. Skupina je oceňována za svůj hudební nadhled přesahující její původní nu-metalové kořeny a silné české texty. Tvůrčí dvojice Zeller & Czendál v sobě kombinuje přímost ulice v hlase i textech a hudební sofistikovanost. Zellerův výrazný, atypicky a syrový vokál umocňuje sofistikovaná hudba absolventa Ježkovy konzervatoře Czendála, aniž by ztratila na agresivitě, energii a naléhavosti. Cocotte Minute vydali prozatím 6 nahrávek a absolvovali více než 700 koncertů. Na svém kontě mají klip na jeden záběr, křest tour v sexshopu nebo kompletně naživo na jediný pokus nahranou videodesku, na jejíž realizaci získali více než čtvrt milionu korun crowdfundingem.

Poslední EP vzniklo v Melon FM Studiu ve Vídni v produkci Mika Wolffa, kytaristy rakouských Kontrust. Skupina pravidelně vystupuje na většině hlavních českých festivalů, klubových turné a výjimečně i na zahraničních výjezdech.

Členové:
Zeller – zpěv
Czendál – kytara
Peter Boška – kytara
David Vřešťál – basa
Štěpán Podrazil / Jakub Nývlt – bicí

Diskografie:
2004 Czeko (Monitor/EMI)
2006 Proti sobě (EMI)
2009 Sado Disco Vol.1 (Sado Disco Crew)
2010 Sado Disco Vol.2 (Sado Disco Crew)
2015 !Rituál, kmen a srdce a kmen! (Sado Disco Crew)
2018 Veď mě! /EP/ (Sado Disco Crew)

Zdroj: Wikipedia 

Cocotte Minute
Zdroj: ČT24/Fajtfest