Od festivalové znělky k filmu. Režisér Martin Krejčí chystá celovečerní debut

Režisér Martin Krejčí, který je mimo jiné spoluautorem znělek karlovarského festivalu, připravuje svůj první celovečerní film. Snímek The True Adventures of Wolfboy vznikne v americké produkci a objeví se v něm například herec John Turturro známý z filmu Big Lebowski. První klapka padne začátkem září.

Příběh o dospívání mladého outsidera, který uteče z domova, aby našel svou matku, a o setkáních, která jeho cestu provázejí, napsala Olivia Dufaultová. Americká dramatička píše především divadelní hry, scenáristicky se také podílí na televizním seriálu Preacher

Vedle Johna Turturra si ve snímku zahraje také třeba Jaeden Lieberher, jehož můžou diváci vidět od září v remaku hororu To, nebo Chloë Sevignyová, nominovaná na Oscara za roli ve filmu Kluci nepláčou.

Krejčí pro festival ve Varech natočil například znělky s Helen Mirrenovou a Jiřím Menzelem. Věnuje se také reklamě, kromě toho je režisérem a scenáristou několika krátkých filmů. Nejoceňovanější je gurmánský příběh Fricasse, který byl uveden v Cannes. Mimochodem scénář k němu napsal Vojtěch Mašek, který se podílel na letošním vítězném snímku festivalu v Karlových Varech - Křižáčkovi.