Ovčáček je miláček. Nekorektní kabaret pokračuje s Babišem i Kajínkem

Nekorektní kabaret Ovčáček čtveráček bude mít pokračování. Tingl tangl Ovčáček miláček opět vznikl v Městském divadle Zlín. Dění na tuzemské politické scéně totiž zlínští divadelníci prý považují za natolik neodolatelný zdroj inspirace, že se k úspěšné politické satiře vrátili. Obohatí ji mimo jiné o postavu Andreje Babiše, Jiřího Ovčáčka znovu ztvární Marek Příkazký.

Ovčáček čtveráček vznikl loni v listopadu spontánně, během jednoho týdne, v reakci na dění kolem předávání hradních vyznamenání. Kabaret měl mít původně jen premiéru a derniéru, strhl ale nečekanou lavinu zájmu. Poslední představení bylo v přímém přenosu vysíláno do více než stovky kin, záznam umístilo divadlo na YouTube:

Text prvního kabaretu napsal ředitel zlínského divadla Petr Michálek. „Ovčáček miláček bude jiný, protože prostě musí, dvakrát do jedné řeky nevstoupíš, ale pracovat na něm bude podobný tým jako minule,“ prozradil. I v případě nové inscenace využijí tvůrci opět jako zdroj skutečné projevy, rozhovory a tweety, jejich přepisy mají tvořit většinu scénáře. „Budeme se ho snažit aktualizovat s přihlédnutím k tomu, co se zrovna bude dít,“ přislíbil Michálek.

Přibudou i nové postavy. Vedle ministra Andreje Babiše, kterého hraje Zdeněk Julina, diváci potkají Bohuslava Sobotku, Lubomíra Zaorálka, Ivanu Zemanovou, Jiřího Kajínka, Michaelu Jílkovou nebo Michaela Kocába.

Rozhodla společná chuť vyjádřit se k absurditám kolem nás a snaha vyprovokovat diváky k tomu, aby šli k volbám. Ne volit toho, či onoho, ale aby šli hlavně volit.
Petr Michálek
ředitel Městského divadla Zlín

Premiéru bude mít Ovčáček miláček posledního srpna ve Zlíně. Vstupenky na první představení, stejně jako na první reprízu 28. září pustí divadlo do prodeje 26. června – 49 let od zrušení cenzury v Československu.