Po Čtvrté hvězdě přichází Dabing street. Herci z Dejvického natáčejí nový seriál

Natáčení seriálu Dabing street (zdroj: ČT24)

Česká televize začala natáčet komediální seriál Dabing street. Podle stejnojmenné a divácky úspěšné hry Dejvického divadla ho připravuje její autor, scenárista a režisér Petr Zelenka. Dvanáct půlhodinových dílů se na obrazovkách objeví na začátku příštího roku. Události v kultuře byly na natáčení ve Strašnickém krematoriu v Praze.

Seriál vypráví příběh malého dabingového studia, které po smrti majitele zdědí jeho manželka Eva v podání Kláry Melíškové. Studiu se však vůbec nedaří, má dluhy a další problémy. Aby dostalo studio bankovní úvěr, přijme Eva syna bankovního ředitele Davida, kterého si zahraje Marek Adamczyk. Herci odmítají ve studiu pracovat a dabování se ujmou technici Pavel a Karel, které hrají Václav Neužil a Hynek Čermák.

Jiří Bartoška hraje sám sebe

„Oni ten dabing milují, nechtějí se ho vzdát, ale zároveň úroveň pořadů, které dabují, klesá. To s sebou nese hodně vtipných situací, kdy oni vymýšlejí podvody a fígly. Děj se ale netočí jen kolem dabingu, ale také kolem vztahů mezi hlavními postavami,“ naznačuje děj kreativní producentka seriálu Kateřina Ondřejková.

Hereckou sestavu doplní Miroslav Krobot, Tereza Voříšková, Martin Myšička, Pavla Beretová, Berenika Kohoutová, Ivan Trojan, Lenka Krobotová, Norbert Lichý nebo Jiří Bartoška, který hraje sám sebe.

Fiktivní dabingové studio, kam se štáb přesune v druhé polovině května, zatím vzniká na Kavčích horách. Natáčení potrvá do začátku července, do konce roku se bude dokončovat. K vysílání má být seriál připraven od ledna příštího roku. Komediální seriál Petra Zelenky a přátel, jak si projekt říká, se původně plánoval už na rok 2015, natáčení však začalo teprve nyní.

Tým populárního Dejvického divadla už dříve přenesl na obrazovky svůj svérázný humor v seriálu Čtvrtá hvězda. Diváci v průběhu jedné sezony sledovali, zda se zapadlému hotelu podaří navzdory střetu všech osobních zájmů zaměstnanců nakonec získat čtvrtou hvězdu.