Rapl dál vyšetřuje. Nové zločiny ho čekají na severu Čech

Rapl se dočká pokračování (zdroj: ČT24)

Rapl se vrátí. Vznikají náměty třinácti dílů nové řady divácky oblíbené kriminálky s hlavní postavou cynického detektiva Kuneše. Toho si opět zahraje Hynek Čermák. Tvůrci ho spolu s ostatními kolegy z kriminálky pošlou z Krušných hor, v nichž se odehrávala první řada, do severních Čech.

Rapl je racionální asociální polda lidumil. Hodně kouří i pije a má vysokou úspěšnost při řešení svých případů – i u diváků. „Už během natáčení jedničky jsme si říkali, že je tu potenciál pro vznik dvojky. Samozřejmě to bylo podmíněno ohlasy ze strany diváků, a ty byly tak velké, že nebylo o čem diskutovat,“ říká Jan Pachl, režisér i scenárista Rapla.

„Je to náročné, protože chceme přijít zase s něčím novým, nechceme se opakovat,“ přiznává o přípravě pokračování spoluautor námětů a kreativní producent ČT Josef Viewegh.

Jeden zločin, třináct dílů

Kuneše i jáchymovské kriminalisty čeká změna prostředí – drsné Krušnohorsko vystřídají za filmařsky neméně zajímavý sever Čech. Novinkou bude i to, že jednotlivé případy nebudou řešit jen v jedné epizodě. „Bude tam jeden globální zločin, který můžeme nazvat hlavním tématem seriálu, a ten bude spojovat všech třináct dílů,“ prozradil Pachl.  Herecké obsazení druhé série zůstane téměř stejné.

Hynka Čermáka jako Kuneše zaregistrovali diváci poprvé v Cirkusu Bukowsky. Rapl mu jako samostatný seriál vznikl na míru. „To nebyl risk, to byla sázka na jistotu. V Bukowskym se potvrdilo, že Kuneš táhne, že má větší potenciál než ostatní postavy,“ odhadli správně tvůrci.

S Kunešem se už seznámilo i zahraniční publikum. „Cirkus Bukowsky byl vysílaný v Polsku a po Evropě a Rapla koupila ZDF pro jeden ze svých kanálů,“ upřesnil Viewegh. Vlastní verzi Rapla pak chtějí natočit američtí vysílatelé.

Natáčení druhé série začne za rok, nové díly diváci uvidí nejdřív na začátku roku 2019.