Interview v Dejvickém divadle přerostlo ve střet muže a ženy

Dejvické divadlo uvádí Interview (zdroj: ČT24)

Jen noc a nekonečný rozhovor dvou lidí, kteří si nemají co říct. Novinka Dejvického divadla Interview si vystačí se dvěma herci. S Veronikou Khek Kubařovou a Jaroslavem Pleslem hru o konfrontaci dvou lidí, dvou pohlaví a dvou světů režijně připravila další známá tvář souboru – Martin Myšička.

Interview svede dohromady herečku televizních seriálů a politického novináře. Ten místo reportáže o odstupující vládě musí připravit do novin rozhovor s herečkou, o které vůbec nic neví. Dialog se však mění v bitvu z uražené pýchy a ješitnosti. „Jeden druhého se snaží přechytračit a svou profesí ho zmáknout,“ prozradil Jaroslav Plesl. „Je to svět polarit a ani jedna polarita nemá absolutní pravdu,“ doplnil Myšička.

Dejvická inscenace vznikla podle scénáře Theodora Holmana, který je přepisem filmové verze z roku 2003. Natočil ji nizozemský režisér Theo van Ghog, rok před tím, než ho v reakci na jiný snímek (Submission) zavraždil islámský fundamentalista. V roce 2007 pak vznikl americký remake natočený Stevem Buscemim. 

 „Nechceme napodobit film. Snažili jsme se představení dělat tak, aby to bylo divadlo, ne film,“ podotkl Martin Myšička. Na Interview zve do Dejvického divadla v premiéře 3. prosince.