10 párů, 350 světel a kilometr látky. Začíná osmá řada StarDance

Začíná osmá řada StarDance (zdroj: ČT24)

Poslední hodiny zbývají do začátku StarDance. Osmá řada taneční soutěže dostane na parket například zpěvačku Annu K., lyžaře Ondřeje Banka nebo herečku Janu Plodkovou. Tančit začínají hvězdy v sobotu 8. října ve 20:00 na ČT1. Než se ale rozvítí reflektory, nahlédněte do zákulisí.

„Vždycky když začínáme, říkám si: pro pána krále, co já tam budu deset večerů říkat. Ale když se dostaneme zhruba k šestému dílu, nabere to velkou rychlost a zničehonic je finále,“ přiznává Marek Eben, který se opět zhostí moderování spolu s Terezou Kostkovou. A dodává, že i jeho soutěž rychle vtáhne.

Příprava StarDance ale trvá zhruba rok. Na každém vysílání se podílí 150 lidí, o přenos se stará 16 kamer, osvětlení zajišťuje skoro 350 světel. Vše dohromady propojuje 8 tisíc metrů kabelů. 

Během natáčení je ušito 75 dámských šatů a 30 pánských obleků, na které se spotřebuje přes kilometr látky. Diváci v nich uvidí deset soutěžních párů.

Ty začaly trénovat začaly už v létě, v sále na Kavčích horách. V přímých přenosech se ale postaví na parket v barrandovském ateliéru. Své taneční umění před zraky poroty a diváků si tu poprvé ověří 8. října. V osmé řadě je mimo jiné čeká novinka - díl věnovaný současnému tanci. A chybět nebude opět benefiční večer pro Centrum Paraple.

Které hvězdy letos tančí? Seznamte se s nimi ve fotogalerii: