Miroslav Krobot natáčí druhý film. Tentokrát hledá štěstí

Miroslav Krobot natáčí druhý film (zdroj: ČT24)

Známé tváře Dejvického divadla se opět setkají na filmovém plátně. Pod vedením režiséra a někdejšího šéfa divadla Miroslava Krobota vzniká snímek Kvarteto. Jeho předloňský filmový debut Díra u Hanušovic získal tři České lvy v hereckých kategoriích. Nový příběh, ve kterém opět hrají Lenka Krobotová nebo Jaroslav Plesl, půjde do kin za rok.

Po divácky úspěšném režijním debutu Díra u Hanušovic, který v kinech vidělo 153 tisíc diváků, se známý divadelní režisér, herec a filmový režisér Miroslav Krobot rozhodl natočit film o čtyřech muzikantech, třicátnících, kteří se snaží v životě najít pocit štěstí.

„Divácký úspěch mého debutu nehrál v rozhodování, zda natočit další film, žádnou roli. Měl jsem chuť a ctižádost natočit odlišný film, vyzkoušet si filmové vyprávění jiného druhu a opravit, co bylo na Díře špatně,“ říká o svém druhém celovečerním filmu režisér Miroslav Krobot. „Ambice mám co nejvyšší, poučený jsem třeba v tom, že nesmím spěchat, tlačit na pilu a na ambice musím v průběhu práce zapomenout,“ dodává Krobot.

Každý hledá štěstí trochu jinak

Dva snímky se odlišují nejen v přístupu režiséra, ale také v námětu. Zatímco v Díře u Hanušovic šlo o únik ze zapadlé vesnice, v Kvartetu čtyři mladí hudebníci hledají štěstí. Miroslav Krobot napsal scénář k filmu znovu společně se svým bývalým spolužákem z gymnázia a psychologem Lubomírem Smékalem. „Každý z nás hledá to štěstí trochu jinak, každý z nás to štěstí vidí v něčem jiném,“ říká Lubomír Smékal.

Herečky Lenka Krobotová, Pavlína Štorková a Barbora Poláková
Zdroj: Luděk Peřina/ČTK

Ve filmu o hudbě a lidské touze hrají třeba Lukáš Melník, Barbora Poláková, Jaroslav Plesl, Zděnek Julina, Pavlína Štorková nebo Lenka Krobotová. Celý děj se odehrává v Olomouci, kde se také uskuteční celé natáčení. Pivo ve vyhlášené hospodě Ponorka čepuje Jiří Schmitzer. 

Poslední klapka by měla padnout na konci prázdnin. Přesto půjde Kvarteto do kin až o rok později, distribuovat jej bude na podzim v roce 2017 společnost Falcon. Producentem filmu je Ondřej Zima ze společnosti Evolution Films, koproducentem je Česká televize.