Instalatér z Tuchlovic namontoval první ukázky

„Protéká mi hajzl, podíváš se mi na to?“ - „Zejtra. V 11 hodin 43 minut.“ Tomáš Vorel představuje první ukázky z chystaného celovečerního filmu Instalatér z Tuchlovic. V hlavních rolích vesnické komedie o opraváři, který vlastní život spravit nedokáže, se představí Jakub Kohák a Eva Holubová.

Instalatér z Tuchlovic je vesnická komedie o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže… Do hlavních rolí obsadil – jako matku a syna – svou dvorní herečku Evu Holubovou a Jakuba Koháka, pro kterého jde o první hlavní roli v celovečerním filmu!

Příběh Tomáš Vorel, autor scénáře, režisér i kameraman, napsal podle skutečných postav a točí ho na skutečných místech. „Předobrazem je skutečný instalatér z Tuchlovic, kterého jsem našel, když se mi ve studiu porouchalo umyvadlo. Ale je doplněn dalšími příběhy a hláškami jiných instalatérů, které jsem za svůj život poznal…,“ upřesnil.

Hlavním hrdinou je čtyřicetiletý Luboš, jehož si ve své první hlavní roli zahrál Jakub Kohák. Zručný a poctivý řemeslník si neumí příliš poradit s praktickým a společenským životem. Za zákazníky jezdí na kole, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka (Eva Holubová), která mu také vaří, nakupuje, pere i dělá účetnictví. Navíc se snaží, aby si její syn konečně našel partnerku, protože jeho dosavadní pokusy o kontakt se ženami skončily fiaskem. 

Do kin se Instalatér z Tuchlovic dostane poprvé 6. října. V dalších rolích diváci uvidí Petru Špalkovou, Filipa Blažka, Jana Budaře, Petra Čtvrtníčka, Tomáše Matonohu nebo Báru Polákovou.