Beyoncé zase překvapila, nečekaně vydala album Lemonade

Beyoncé nečekaně vydala album Lemonade (zdroj: ČT24)

Americká zpěvačka Beyoncé Knowles už podruhé bez ohlášení vydala nové album. Vizuální desku Lemonade (Limonáda) představila v sobotu ve speciálním hodinovém pořadu na stanici HBO. Nabídla nejen nové písně, ale také videa, klipy, domácí záběry a poezii.

Už roku 2013 zpěvačka Beyoncé vydala desku bez předchozího oznámení nebo reklamní kampaně a způsobila tím senzaci. Nyní to zkusila znova, když během hodinového pořadu, který v sobotu večer odvysílala americká HBO, zveřejnila nové album Lemonade.

Beyoncé svůj pořad pouze avizovala krátkou upoutávkou. Fanoušci se proto několik dní přeli, co bude hlavním obsahem pořadu. Nyní je jasné, že populární zpěvačka vydala šesté plnohodnotné album. Během pořadu se deska objevila na streamovací službě Tidal.

Kromě muziky ale Beyoncé představila také nová hudební videa, krátké klipy, domácí záběry nebo poezii. Některá videa v pořadu upozornila na současnou vlnu rasového napětí v americké společnosti. Stejnému tématu se věnoval také její poslední singl Formation, který představila v únoru pár hodin před odstartováním amerického SuperBowlu.

Části alba navíc odkazují na psychologických pět fází smutku, od popírání a hněvu až po smíření. Komentují tak manželskou krizi ve vztahu s rapperem Jay-Z. Nové album Lemonade obsahuje včetně Formation celkem dvanáct skladeb. Na některých se objevili význační hosté, konkrétně Jack White, The Weeknd, James Blake a Kendrick Lamar.