Axl Rose: Sporný bod koncertů AC/DC

Axl Rose: sporný bod koncertu AC/DC (zdroj: ČT24)

Frontman AC/DC Brian Johnson je podle svých slov zdrcený z toho, že musí zrušit živá vystoupení. Zpěvákovi totiž hrozí úplná ztráta sluchu, a tak na doporučení lékařů odvolal svou přítomnost na euroamerickém turné, včetně pražského koncertu v Letňanech 22. května. Koncert se neruší, mikrofon po něm převezme Axl Rose z Guns N' Roses. To se ale ne všem fanouškům líbí, pořadatelé proto nabízejí kompenzaci.

„Tímto vývojem jsem zdrcen víc, než si kdo umí představit,“ uvedl Johnson ke své nemoci a jejím okolnostem. Kvůli tomu se však do důchodu nechystá. Zůstane součástí kapely a bude s ní nahrávat ve studiu. Dle svých slov doufá, že si jeho uši odpočinou a sluch se mu zlepší natolik, aby se mohl vrátit na velká pódia.

Není přitom sám, kdo je zklamán. Fanoušci AC/DC si na sociálních sítích stěžují na to, kdo se na pódiu objeví místo něj. „Je snad to, že Axl Rose zpívá s AC/DC, pozdní aprílový žert?“ „Mám Axla Rose rád, ale hlavní zpěvák AC/DC? Ne!“ zaznívá od některých z nich.

Nelibost příznivců australských rockerů si uvědomují i organizátoři pražského koncertu. A slibují jim kompenzaci, i když vstupné prý vracet nebudou. Pokud je však někdo nespokojený, má kontaktovat agenturu Live Nation. Situace bude vyřešena individuálně.

Vydáno pod