Večerníček vyjednal návštěvníkům výstavy slevu na vlak

Za půlstoletím na obrazovkách se Večerníček v letošním roce ohlíží mimo jiné prostřednictvím dvojité pražské výstavy. Vypravit se na ni nyní mohou zájemci za zlevněné jízdné, pokud si k dopravě zvolí železnici.

Večerníčkova retrospektiva v Museu Kampa a ve Valdštejnské jízdárně připomíná jak jednotlivé pohádky, tak i nejznámější autory, animátory, dabéry a skladatele hudby. V doprovodném programu se děti mohou těšit například na skleněné bludiště Maxipsa Fíka, Rákosníčkův dětský kolotoč nebo pohádkový les.

Výstava trvá do poloviny září, využít nabídky Českých drah mohou zájemci do 13. září. Pro získání téměř padesátiprocentní slevy  na zpáteční jízdné si musí nechat zpáteční jízdenku, zakoupenou z kteréhokoli místa v ČR a s označením VLAK+ 50 let Večerníčku, potvrdit v pokladně jedné ze dvou vystavujících galerií. 

Výstava k 50. výročí Večerníčku v Museu Kampa
Zdroj: Michal Kamaryt/ČTK

Česká televize tak chce ve spolupráci s Českými dráhami usnadnit cestu za Večerníčkem i návštěvníkům z regionů. Dráhy zároveň výročí populární postavičky, která přeje dětem už padesát let dobrou noc, připomenou nálepkami večerníčkových postaviček na svých vlacích. Ozdobí pendolino na vnitrostátních trasách a railjet na trase Praha – Štýrský Hradec.