The Revenant: DiCaprio jako lovec, který uvízne v pasti

Oscarový režisér Alejandro Gonzáles Iñárritu nechal diváky nahlédnout do svého nejnovějšího filmu. Zveřejnil trailer k dramatu The Revenant, v němž se role lovce kožešin, který bojuje o vlastní život, ujal Leonardo DiCaprio.

Rovnou čtyři Oscary vynesl mexickému režisérovi jeho poslední snímek Birdman, v melancholickém portrétu stárnoucího herce exceluje Michael Keaton. V Revenantovi se vrátil o dvě stě let zpátky.

Scénář napsal podle románu Michaela Punka založeném na skutečném příběhu amerického průzkumníka a lovce kožešin Hugha Glasse. Děj se odehrává na počátku 19. století a vypráví o Glassově souboji s drsnou přírodou poté, co po napadení medvědem zůstává v nehostinné krajině vážně raněný. 

Hlavní roli svěřil Iñárritu Leonardu DiCapriovi. Ten se o Oscara ucházel už čtyřikrát (poprvé v roce 1993 za drama Co žere Gilberta Grapea, naposledy za nenasytného Vlka z Wall Street, který se pohyboval zas v trochu jiné divočině), zatím neúspěšně. Kritika ale už teď tvrdí, že jako The Revenant by zlatou sošku snad mohl konečně získat. 

V kinech by se snímek o zradě a touze po přežití měl objevit v lednu příštího roku.

Iñárritu představil Revenanta (zdroj: ČT24)
Vydáno pod