Pražské brány otevřeny

Praha - Mezinárodní multikulturní festival Pražské Brány 2008 nabídne od 3. do 27. dubna návštěvníkům téměř 50 přednášek, workshopů, koncertů, výstav, filmových a divadelních představení. Devět různých Bran festivalu spojuje ojedinělost zážitků s důrazem na harmonický rozvoj těla i mysli.

„Praha je i dnes důležitou křižovatkou, na níž se propojují cesty lidí, jejich osudy, filozofie, tradice i zkušenosti. Při cestě za poznáním musíme překročit PRÁH své nedokonalosti a vstoupit BRANOU na cestu dalšího rozvoje,“ říká Ctirad Hemelík, ředitel festivalu a dodává: „Cest je nespočet. Stejně tolik je na jejich začátku i bran. Zveme návštěvníky, aby do některých společně s námi alespoň nahlédli.“ Festival otevírá celkem devět bran: divadla, tance, hudby, výtvarného umění, ekologie, zdraví, poznání, filmu a historie.
 
K nejvýznamnějším hostům Pražských Bran 2008 bude patřit americký fyzik profesor Fred Alan Wolf - světově uznávaný vědec a propagátor nového pohledu na kvantovou fyziku, známý pod přezdívkou Dr. Quantum. V Česku poprvé představí své vědecké dílo a také filmy What The Bleep Do We Know a Secret, které pracují s jeho poznatky a které jsou v rámci Pražských Bran uváděny do středoevropské distribuce. Celosvětové renomé si získal i další z hostů festivalu, chiropraktik a zakladatel léčebného systému The Reconnection Dr. Eric Pearl.
 
Festival Pražské Brány 2007 se konal za účasti více než 60 výrazných českých i zahraničních osobností z oblasti umění, historie, medicíny a duchovního rozvoje. Loňský první ročník festivalu navštívilo téměř 7 000 lidí. Největší zájem byl o Bránu Filmu, přehlídku celovečerních hraných a dokumentárních filmů popisujících hledání nejen duchovních hodnot. Beznadějně byly vyprodány všechny projekce filmu Cesta pokojného bojovníka, který Pražské Brány uvedly v evropské premiéře.