Kylie Minogue slibuje velkolepou show

Praha - Velkou laserovou show, bohaté kostýmy a popové hity nabídne v nejvýpravnějším koncertu současnosti australská zpěvačka Kylie Minogue, která vystoupí 12. května v pražské O2 Areně. Do Prahy zavítá v rámci evropského turné.

„V 90. letech se podařilo Kylii překročit svůj stín a vyvrátit prognózy o jejím jepičím životě v hudebním světě. Udělala to velmi šikovně, protože navázala spolupráci s představiteli solidnější hudby, než jakou do té doby sama dělala. Postupně se propracovala na post stálice ve svém žánru. Troufám si tvrdit, že by jí to mohlo poměrně dlouho vydržet, podobně jako Madonně,“ říká o zpěvačce hudební publicista Vladimír Vlasák.

Minogue na koncertu zazpívá nové písničky z posledního alba X, starší hity i dosud nevydané skladby, které se prý na nové album nevešly. Drobná Australanka se na podiu předvede ve vypracovaných kostýmech známého francouzského návrháře Jeana Paula Gaultiera, který před 18 lety navrhnul pro americkou zpěvačku Madonnu slavnou kuželovitou podprsenku.

V případě koncertu Minogue byly téměř ihned vyprodány vstupenky k sezení v první kategorii a na stání u pódia. Lístky první kategorie se prodávaly za 2000 korun, zájemci o sledování show krásné zpěvačky přímo u pódia zaplatili 1800 korun.

Minogue se na poslední evropské turné vydala v roce 2005 s programem Showgirl - The Greatest Hits Tour. Letošní šňůra evropských koncertů bude mít podle zpěvačky zcela jiný koncept. „Bude to nová zkušenost jak pro mě, tak pro fanoušky. Eklektický hudební mix na albu X mi dovoluje vytvořit show, která bude radostná a průkopnická,“ uvedla před zahájením turné.

Krátce po evropské šňůře v roce 2005 zjistili lékaři u Kylie Minogue rakovinu prsu. Popová princezna nemoc překonala a na podzim 2006 se v rodné Austrálii vrátila na koncertní pódia. Zpěvaččin boj s nemocí vzbudil nejen u jejích fanoušků emoce i obdiv.

Během letošního turné navštíví jen 152 centimetrů vysoká Minogue, která 28. května oslaví 40. narozeniny, 33 velkoměst a uskuteční 53 vystoupení. Turné plavovlasá hudebnice, která několikrát zvítězila v anketě o nejkrásnější zadeček, zakončí 4. srpna v Londýně.

Kylie Minogue začala svou kariéru v polovině 80. let v seriálu Sousedé. Účinkování v pořadu jí pomohlo k získání nahrávací smlouvy. Zpěvačku v 80. letech proslavily komerčně velmi úspěšná alba s hity The Locomotion nebo I Should Be So Lucky, která ale pozitivně nevnímala kritika.

Lepší umělecké hodnocení získala Minogue návratem na hudební scénu na konci 90. let s albem Light Years. V roce 2001 vydala zpěvačka titul Fever, ze kterého pochází taneční hit Can˙t Get You Out Of My Head. O dva roky starší je zpěvaččino album Body Language. Zatím posledním deskou Kylie Minogue je X z loňského roku, která tvoří základ letošního turné.