Irglová a Hansard hrají poprvé od získání Oscara v Praze

Praha - Česko-irská hudební dvojice Markéta Irglová a Glen Hansard dnes večer vystupují v pražském Divadle Archa. Zhrají v Česku poprvé od chvíle, kdy převzali prestižního Oscara, cenu americké filmové akademie.

Markétu Irglovou a Glena Hansarda ještě před pár lety policie vykázala z náměstí ve Valašském Meziříčí, protože neměli prý povolení hrát na ulici. Dnes je ale všechno jinak. Od té doby natočili úspěšný film Once a tahle chvíle jim definitivně změnila životy.

Za ústřední píseň z filmu získali nejprestižnější filmovou cenu světa. Na svém turné teď vyprodávají sportovní haly. Poprvé od oscarového ceremoniálu zahraje úspěšné duo i v Česku. Pražské Divadlo Archa bylo beznadějně vyprodané skoro hned po zveřejnění data jejich koncertu. Žádná zvláštní opatření ale v divadle nepodnikali, prý se jedná jenom o větší koncert, které běžně v Arše pořádají.

Večer před koncertem Irglová a Hansardem zahráli i v České televizi, byli exkluzivními hosty Noci s Andělem. A zavzpomínali i na oscarovou slávu. „Já mám Oscara u mámy,“ říká Hansard. „Jeho maminka Oscara zabavila, nosí ho všude a nechce ho dát z ruky,“ doplnila Irglová.

Večerní koncert v Arše začal v osm hodin. Zazněly tu nejen hity z filmu Once, ale i písničky z repertoáru Hansardovy kapely The Frames. V létě se dvojice do Česka ještě vrátí, čeká ji zde několik koncertů na letních festivalech.

Vydáno pod