V Karlových Varech už se objevily první fronty

Karlovy Vary - V Karlových Varech dnes získali první diváci lístky na projekce 43. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF). Projekce zde oproti předchozím rokům začnou už v pátek, ještě před slavnostním zahájením přehlídky.

Někteří zájemci o vstupenky si přivstali a do fronty u hotelu Thermal se postavili dobré dvě hodiny před zahájením prodeje v 9 hodin. Nejdelší fronta v jednu chvíli měřila skoro 50 metrů. Rychle se ale krátila a další se příliš netvořily. Rok od roku vzrůstá počet lidí, kteří si lístky rezervují pomocí SMS a WAP. Většina z pokladen je i letos u hotelu Thermal, další jsou před Grandhotelem Pupp.

Pozitivní zprávou je, že cena vstupenky zůstala na stejné úrovni jako při loňském festivalu. Dospělý tedy zaplatí 65 korun a student 50 korun. Festivalový pas na celý festival dospělého přijde na 1 000 korun a studenty na 700 korun. Pětidenní stojí dospělého 700 korun a studenta 450 korun. Na pas je opět možné dostat se do sálu krátce před projekcí, pokud v něm zůstanou volná místa.

Při letošním MFF bude uvedeno na 220 snímků, z nichž čtvrtina bude mít světovou, evropskou či mezinárodní premiéru. Zahajovací páteční večer ozdobí přítomnost amerického herce, režiséra, producenta a dvojnásobného držitele Oscara Roberta De Nira. Letos čeká fanoušky ve Velkém sále Thermalu tisícovka nových sedadel a nové ozvučení, v dalších sálech se příliš nezměnilo.