Terry Gilliam a Johnny Depp se znovu chtějí pustit do Dona Quijota

Londýn - Po sedmi letech se britsko-americký režisér Terry Gilliam a americký herec Johnny Depp rozhodli znovu začít natáčet film Muž, který zabil Dona Quijota. Snímek založený na románu španělského spisovatele Miguela de Cervantese má představit Deppa coby reklamního agenta, který cestuje zpátky v čase. První natáčení v roce 2001 trvalo jen šest dní, ale zapsalo se do historie coby jedno z nejkatastrofičtějších. Do kin se nakonec dostalo v podobě dokumentu Kanaďanů Louise Pepeho a Keitha Fultona Ztracen v La Mancha (2002).

Během prvního dne natáčení v roce 2001 v blízkosti Madridu si sedmdesátiletý herec Jean Rochefort přivodil dvojitou kýlu. Následující den zasáhly filmaře záplavy. Série pohrom pokračující tragikomickým tempem přiměla Gilliama natáčení zastavit a prohlásit, že teď naprosto chápe Quijotův boj s větrnými mlýny.

Teď se chce Gilliam, známý nejen jako člen skupiny Monty Python, ale především jako režisér filmů Brazil, Král rybář či 12 opic, pokusit o donquijotovský příběh znovu. "Z Johnnyho Deppa je teď díky Pirátům z Karibiku mnohem větší hvězda než předtím,„ řekl zdroj blízký projektu. “Dohodli se a věří, že se jim to podaří rozjet," dodal.