V Bohumíně začal multižánrový festival Léto-kruhy

Bohumín - V Bohumíně na Karvinsku dnes začal osmý ročník multižánrového festivalu Léto-kruhy, který ve městě potrvá až do příští soboty. Během festivalu si návštěvníci budou moci vyzkoušet své dovednosti v nejrůznějších tvůrčích dílnách, ale k vidění bude i tradiční práce řezbářů. Chybět nebudou ani hudební večery nebo čtení autorské prózy a poezie.

Tvůrčí dílny jsou určeny lidem nejrůznějších věkových kategorií a nechybí v nich ani zábava pro děti. V keramické dílně si návštěvníci mohou vyrobit například originální keramickou vizitku na dveře, ve smaltové dílně pak třeba šperk. Děti mohou svou fantazii rozvinou například v indiánské dílně, kde si budou vytvářet různé předměty s indiánskou tématikou. Spolu s rodiči si pak mohou ověřit své dovednosti v žonglérské dílně. Během osmidenní akce se ale bude v dílnách zdobit také textil, vytvářet předměty z drátů nebo vyrábět lampiony. Stejně jako v předchozích letech se návštěvníci mohou těšit i na práci řezbářů.

Na čtvrteční odpoledne organizátoři připravují v lesíku v Tovární ulici piknik, jehož součástí bude instalace kříže řezbáře Jaroslava Théra. Při této příležitosti se budou předčítat i příběhy o kříži, které lidé měli sepsat během festivalové soutěže. V pátek se zájemci mohou přijít podívat na původní hraniční most ve Starém Bohumíně, na němž budou vystaveny sochy z předchozích ročníků.

Festival příští sobotu ukončí akce nazvaná Rozmarné léto, která se bude konat na náměstí ve Starém Bohumíně. Její součástí bude například vystoupení hasičů v dobových krojích, soutěže nebo letní kino.