Alanis Morissettová dnes zahraje ve vyprodaném Kongresovém centru

Praha - Česko se měsíc po vystoupení Suzanne Vega dočká koncertu další ženské hudební legendy. V Kongresovém centru dnes vystoupí kanadská písničkářka Alanis Morissettová, poprvé v Praze na samostatném koncertě. Českým posluchačům představí své šesté album Flavors Of Entanglement. Pokud by si někdo chtěl koupit lístky na poslední chvíli, nejspíš nepochodí - vstupenky na koncert jsou již dva měsíce vyprodané.

Nové album Flavors of Entanglement je první studiovou nahrávkou po čtyřech letech, podle hudebních kritiků možná nejlepší album od zásadního Jagged Little Pill z roku 1995, z něhož pochází proslulá skladba Ironic. Sedminásobná držitelka cen Grammy zde opět mísí žánry, přináší nové zvuky a styly a apeluje na své posluchače - v duchu singlu Underneath, který odráží slova Mahatmy Gandhiho „chceš-li něco ve světě změnit, musíš začít sám u sebe“. Texty a vůbec emotivní atmosféru alba ovlivnil rozchod Morissetteové s hercem Ryanem Reynoldsem, s nímž plánovala svatbu.

Od svých začátků v roce 1995 se Morissetteová stala jednou z nejvýznamnějších písničkářek a hudebnic. Po úspěšném Jagged Little Pill následovala další alba jako Supposed Former Infatuation Junkie (1998), MTV Unplugged (1999), Under Rug Swept (2002), So-Called Chaos (2004), Jagged Little Pill Acoustic (2005), kompilace hitů The Collection (2005) i spolupráce s Ringo Starrem, Dave Matthews Bandem a Nusratem Fatehem Alim Khanem.

Hudebně se Morisettová  podílela také ve filmech Dogma, Ďáběl nosí Pradu, Letopisy Narnie nebo Město andělů. Jako herečka účinkovala v seriálu Sex ve městě nebo vytvořila roli Boha v kontroverzním filmu Dogma. Na divadelním jevišti se objevila například ve slavné hře Vagina monology. Nedávno vytvořila hlavní roli ve filmové adaptaci románu Philipa K. Dicka Radio Free Albemuth.